Conditii si tarife

Va multumim ca ati ales MOTOMIX RENT A CAR. Aceasta pagina va ofera informatii cu privire la inchirierea Dvs, la toate asigurarile disponibile si are scopul de a va ajuta sa va bucurati pe deplin de calatoria Dvs.

Informatiile incluse aici reprezinta doar un rezumat al conditiilor MOTOMIX. Lista completa a termenilor si conditiilor o veti regasi pe contractul de inchiriere, disponibil la biroul de inchiriere.

Rezervari online

 Rezervarile vor fi confirmate de catre MOTOMIX:

-        in cel mult 1 ora daca rezervarea a fost facuta in intervalul de la 08:00-20:00 dupa ora locala;

-        nu mai tirziu de ora 09:00 daca rezervarea a fost facuta in intervalul de la 20:00-08:00 dupa ora locala;

-        imediat daca se contacteaza un manager MOTOMIX  din oficiu in intervalul de la 08:00-20:00 dupa ora locala la:

 tel. +373 22 922060 sau tel. mobil +373 79 922060

Modificarea rezervarii

Pretul garantat se refera la detaliile specifice privind locatia de inchiriere si data/ora. Odata confirmata, orice modificari aduse rezervarii Dvs pot afecta pretul si/sau disponibilitatea vehiculului.

Va fi necesar sa aveti la indemana numarul rezervarii Dvs.

Reduceri online

Pretul afisat va include orice reducere aplicabila online.

Conditii generale

Masina este inchiriata in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de inchiriere, imprimate pe verso, in Contract. Persoanele care inchiriaza vehicule sunt rugate sa citeasca cu atentie Contractul si sa confirme acceptarea acestuia, prin semnarea documentului respectiv, la biroul de inchiriere MOTOMIX. Clientul trebuie sa indeplineasca toate cerintele, calificarile si standardele MOTOMIX, incluzand cele referitoare la varsta, metoda de plata, permis de conducere valid si pasaport.

MOTOMIX isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea, fara explicatii.

Varsta si permisul de conducere

Pentru a inchiria o masina MOTOMIX in Republica Moldova, clientii trebuie sa indeplineasca cerintele minime de varsta, care variaza in functie de masina inchiriata. Virsta minima a soferului este de 23 ani. La unele masini este stabilita o virsta minima mai mare de 23 ani si este important ca in criteriile de cautare a ofertelor disponibile sa indicatei virsta Dvs corect.

Pentru persoane cu varsta cuprinsa intre 21 si 23 ani, care solicita inchirierea unei masini se pot aplica taxe suplimentare de cel mult 5 EUR/zi (dar nu mai mult de 50 EUR pentru o perioada de locatiune).

Persoanele care inchiriaza, cat si soferii suplimentari, trebuie sa detina permis de conducere de cel putin 36 luni. Daca permisul de conducere al persoanei care inchiriaza sau al soferului suplimentar nu este scris cu caractere latine, este necesar un permis de conducere international.

Nu se accepta copia permisului de conducere, permis de conducere temporar sau permis de conducere expirat.

In mod obisnuit, vehiculul de inchiriat este asigurat doar pentru persoana care il inchiriaza. Daca alte persoane intentioneaza sa conduca masina, acestea trebuie sa fie prezente in momentul inchirierii, pentru a fi adaugate pe Contractul de inchiriere, cu obligatia de a prezenta un permis de conducere detinut de cel putin 36 luni. Orice sofer suplimentar trebuie sa indeplineasca cerintele referitoare la varsta minima.

MOTOMIX nu aplica taxe suplimentare pentru sofer suplimentar.

Metoda de plata acceptata

Soferul principal trebuie sa detina un card de credit valid. Detaliile cardului de credit vor fi preluate in momentul inchirierii sau pot fi adaugate in momentul rezervarii, pentru a grabi procesul de inchiriere.

In contul cartii de credit prezentate la inchiriere trebuie sa fie disponibila o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii cat si alte taxe/costuri ce se pot aplica (ex, fransiza asigurare, servicii aditionale, etc.)

MOTOMIX accepta carduri de credit/debit: MasterCard, Maestro, Visa.

Plata cu numerar se accepta doar alaturi de un card de credit/debit valid, din motive legate de securitate.

Indiferent de mijloacele de plata utilizate, MOTOMIX isi rezerva dreptul de a efectua orice verificari necesare si de a aproba sau refuza inchirierea. Costul inchirierii este calculat in EUR. Orice plata efectuata in alte monede convertibile este calculata in functie de rata oficiala curenta de schimb stabilita de Banca Nationala a Moldovei.

Documente necesare la preluarea masinii.

Urmatoarele documente trebuie prezentate cand preluati masina:

-        act de identitate sau pasaport valabil

-        permis de conducere valabil, detinut de minimum 36 luni

-        cardul dumneavoastra MOTOMIX sau alte carduri de credit/debit acceptate de MOTOMIX.

In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare, la biroul de inchiriere se pot solicita si alte documente (ex. bilet avion retur, confirmare cazare, etc.)

Daca exista un sofer suplimentar, acesta trebuie sa prezinte un act de identitate/pasaport si permisul de conducere; de asemenea, soferul suplimentar trebuie sa fie prezent la momentul preluarii masinii.

Trecerea frontierei

La solicitarea trecerii frontierei R.Moldova cu masina inchiriata este necesara notificarea prealabila. Nu toate masinile sunt acceptate pentru inchirierea in afara hotarelor R.Moldova, astfel in momentul rezervarii este necesar sa indicati acest fapt.

Tarife de inchiriere

Tarifele includ cel putin intretinerea auto si asigurarea de raspundere civila. Preturile nu includ combustibilul.

Avarierea si furtul vehiculului sunt platibile de catre client, in limitele unei sume maxime stabilita pentru fiecare autovehicul in parte.

Durata minima de taxare este de 24 de ore. Intervalul de 4 de ore extra se taxeaza cu tarif pe ora. In cazul in care masina va fi predata mai tarziu cu mai mult de 4 ore decat ora de preluare din contractul de inchiriere, se va taxa o zi suplimentara.

Pentru inchirieri lunare sau pe termen lung, informatii suplimentare sunt disponibile la cerere.

Taxe suplimentare

Taxa de aeroport (inclusa in tariful confirmat online).

Taxa de sofer suplimentar (nu se percepe taxa suplimentara)

Soferii mentionati in Contract sunt singurele persoane care au dreptul de a conduce vehiculul MOTOMIX. Clientii trebuie sa notifice biroul de inchiriere MOTOMIX, cu privire la soferul suplimentar, la ridicarea vehiculului. Numarul de soferi suplimentari este nelimitat.

Soferi tineri

Cand clientul si/sau soferul suplimentar are/au varsta cuprinsa intre 21 si 23 ani si se califica pentru a inchiria autovehicolul respectiv, se va percepe o taxa suplimentara de cel mult 5 EUR/zi (dar nu mai mult de 50 EUR pentru intreaga perioada de locatiune).

Inchirieri in afara orelor de program

La biroul de inchiriere MOTOMIX (precum si in alte locatii disponibile), este posibil sa preluati sau sa returnati masina in afara orelor de program MOTOMIX. Se va percepe o taxa de 5,00 EUR pentru fiecare preluare sau returnare in afara programului. In unele cazuri MOTOMIX poate suspenda aceasta taxa (ex.perioada locatiunii mai mare de 5 zile)

Taxa de modificare a locatiei de returnare

Se percepe o taxa de 0,50 EUR/km daca masina va fi returnata in loc diferit de locatiile MOTOMIX.

Alte taxe suplimentare:

-        cheia sau documentele masinii pierdute: 100,00 EUR, per obiect.

-        murdarie excesiva in vehicul sau tapiterie patata: 50,00 EUR

In cazul in care MOTOMIX se va deplasa la client din motive cauzate de pierderea cheilor, anvelope distruse, geam spart sau alte motive similare, se va aplica o taxa 0.50 EUR/km pana la locul clientului.

Dotari suplimentare ale masinii

Cand rezervati vehiculul, va rugam sa ne informati cu privire la dotarile suplimentare pe care le doriti. Pentru confortul si securitatea dumneavoastra, MOTOMIX poate pune la dispozitie urmatoarele dotari, pentru o taxa suplimentara:

-        Scaun pentru copii: 1,00 EUR/zi , dar nu mai mult de 10,00 EUR per inchiriere.

-        GPS mobil: 1,00 EUR/zi , dar nu mai mult de 10,00 EUR per inchiriere.

Echipament de iarna

Intre 1 noiembrie si 31 martie, toate masinile noastre vor fi echipate cu cauciuri de iarna.

Nu se percep taxe suplimentare pentru cauciucuri de iarna

Se pot inchiria lanturi de zapada, pentru o taxa de 1,00 EUR/zi , dar nu mai mult de 10,00 EUR per inchiriere..

Livrarea si colectarea masinii

Serviciul este „la cerere” si depinde de disponibilitatea personalului de la biroul de inchirieri MOTOMIX. Solicitarile de livrare si colectare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore in avans. Masinile pot fi livrate in timpul orelor de program MOTOMIX.

Detaliile referitoare la identitate (pasaport, permis de conducere) si alte detalii necesare pentru contractul de inchiriere trebuie furnizate in momentul rezervarii.

Returnarea autovehiculului in alta tara.

Returnarea autovehiculului in alta tara nu este posibila.

Returnarea vehiculului (combustibil, spalatorie)

Combustibil

MOTOMIX pune la dispozitie un rezervor plin, la inceputul perioadei de inchiriere.

Va sfatuim sa umpleti rezervorul inainte de a returna vehiculul la MOTOMIX. In caz contrar, combustibilul lipsa va fi taxat la pretul 1,25 EUR/1l. Pentru a calcula cat mai bine posibil cantitatea de combustibil utilizat, MOTOMIX va utiliza mijloace tehnice, aflate la dispozitia sa.

Daca clientul nu umple el insusi rezervorul, clientul recunoaste metodele de calcul utilizate de companie pentru a stabili cantitatea de combustibil consumat.

Spalatorie

MOTOMIX pune la dispozitie vehiculul in stare curata interior si exterior. Pentru returnarea vehiculului in stare murdara se aplica o taxa de 6,00 EUR pentru curatarea vehiculului.

Program de lucru

Vehiculul trebuie returnat in timpul orelor de program, ale sediului MOTOMIX cuprinse inre orele 08:00 (08:00 AM) si 20:00 (08:00 PM)

Orice vehicul returnat in afara orelor de program va ramane sub responsabilitatea persoanei care inchiriaza. Contractul va fi inchis si calculat pana la ora de returnare indicata in contractul de inchiriere a urmatoarei zile de lucru MOTOMIX.

Asigurare

Clientul/soferul autorizat este acoperit de raspunderea civila, in cazul unui accident. Clientul/soferul autorizat poate fi raspunzator in fata legii pentru daune care nu pot fi acoperite de asigurarea RCA. Clientul este raspunzator pentru avarierea sau furtul vehiculului MOTOMIX, in limitele unei sume maxime stabilite de catre parti in contractul de inchiriere.

Puteti verifica ce asigurari sunt incluse in pretul inchirierii, in momentul rezervarii sau cand ajungeti la biroul de inchiriere. Pentru detalii cu privire la excendente si asigurari, consultati informatiile de mai jos.

Micsorarea responsabilitatii in caz de coliziune (CDW)

CDW acceptata reduce, indiferent de vina, responsabilitatea financiara a persoanei care inchiriaza masina, la suma minima obligatorie pentru pierderea sau avarierea vehiculului MOTOMIX si a pieselor de schimb sau accesoriilor sale, cu exceptia furtului sau vandalizarii.

Chiar daca CDW a fost acceptata sau nu, clientul este responsabil pentru remedierea integrala a daunei, daca aceasta a fost cauzata de:

- conducerea sub influenta drogurilor sau a alcoolului;

- daca clientul nu a oprit dupa producerea unui accident si nu a luat masurile necesare, adica nu a anuntat politia, nu a aflat numele si adresele partilor si martorilor implicati;

- utilizarea in scopuri ilicite/ilegale, cum ar fi contrabanda, furtul, transportul ilegal de articole sau bunuri etc.;

- conducerea masinii cu sarcina depasita, incalcarea limitei legale de viteza , in conformitate cu permisul de circulatie al vehiculului;

- conducerea masinii de catre persoane neautorizate, adica sub limita de varsta, nedeclarate si nementionate in Contractul de inchiriere;

- conducerea vehiculului in afara drumurilor publice, (terenuri agricole, mlastina, etc.);

- utilizarea vehiculului pentru orice tip de curse sau competitii, inclusiv ca pacemaker in cadrul curselor

- nerespectarea: culorii semaforului, indicatorului de STOP, a limitei de viteza, intrarea pe contrasens, conducerea pe contrasens, pe drumurile cu sens unic;

- daune aduse motorului, rotilor, cauciucurilor si spatiului interior al vehiculului, sub caroseria masinii;

 

Protectie impotriva furtului (TP)

 TP acceptata ofera protectie in cazul pierderii sau avarierii vehicului MOTOMIX prin sau in urma furtului sau a tentativei de furt.

In cazul in care, clientul fara motive intemeiate de intirziere nu returneaza vehiculul mai mult de 4 ore dupa ora returnarii indicata in contractul de inchiriere, MOTOMIX isi rezerva dreptul de a anunta organele de politie privind furtul vehiculului de catre client si solicitarea anuntarii vehiculului in cautare.

Va rugam sa retineti ca, in cazul nefericit al unui accident, trebuie anuntata cea mai apropiata sectie de politie si trebuie obtinut un raport de constatare a accidentului.

Conditiile CDW si TP sunt aplicabile doar daca se prezinta procesul verbal intocmit de politie si raportul de constatare a accidentului. In caz contrar, clientul va fi responsabil chiar daca exista CDW si TP acceptate pentru toate daunele cauzate vehiculului inchiriat. CDW si TP sunt valabile doar pe teritoriul R.Moldova. Asigurarea pentru conducerea autovehiculului in afara R.Moldova este supusa conditiilor si tarifelor speciale.

Raspunderea clientului

Cu acoperirea CDW si TP, raspunderea clientului, indiferent de vina, in caz de avarie sau pierderea masinii inchiriate sau a unor piese ale acesteia, este redusa la o suma maxima stabilita pentru fiecare autovehicul in parte.

Acoperirea CDW si TR nu include daunele la interiorul masinii sau daunele la motor care nu reprezinta rezultatul direct al unui accident in trafic. Acoperirea CDW si TR nu include daunele aduse echipamentului special inchiriat (ex. GPS) etc. Acoperirea CDW si TR poate fi achizitionata de orice persoana cu varsta de peste 23 de ani.

Cand veti prelua masina, va rugam sa cititi termenii si conditiile din Contractul de inchiriere, pentru o lista completa a conditiilor in care asigurarea este valida.

Asistenta Rutiera

Procedura va fi facuta cunoscuta la preluarea masinii.

TVA

Toate preturile si tarifele includ TVA 20%

Termenii si conditiile cat si taxele mentionate mai sus se pot modifica fara preaviz. 

 

© Motomix 2010 – 2024